dinsdag 17 augustus 2010

Genealogie - Scans zoeken van akten



Enerzijds staan er steeds meer stambomen, parentelen en kwartierstaten op internet, anderzijds worden in snel tempo grote hoeveelheden akten (geboorte, huwelijk, overlijden) gescand en de scans via internet beschikbaar gesteld.
Op Genealogie Online van Bob Coret staan inmiddels meer dan 11 miljoen personen vermeld, verdeeld over zo’n 3.500 publicaties. Wat zou het mooi zijn wanneer je een naam invoert in een zoekveld, dat je dan meteen een scan van de aktes krijgt (voor zover ze beschikbaar zijn). Dat kan natuurlijk niet. Maar Bob Coret heeft een belangrijke tussenstap gezet. Klik een bepaalde publicatie (stamboom, parenteel, kwartierstaat) aan in Genealogie Online. Klik op het logo Scans zoeken en je krijgt een resultatenlijst met bronnen waar scans te vinden zijn van akten van personen uit de publicatie. Er komen steeds meer bronnen bij. Van de personen die in Genealogie Online staan vermeld bestaan er al zo’n 4,5 miljoen scans.

Hoe alles precies in zijn werk gaat is allemaal te vinden op het weblog van Bob Coret zelf – inclusief instructiefilmpje.

Geen opmerkingen: